Spar penger og miljøet – bytt lyspærene!

Fremhevet bilde

En enkel og smart måte å spare både penger og miljøet på er å bytte lyspærene i hallen din. I en idrettshall i Asker ble nettopp alle lyspærene byttet ut med LED-lys, noe som både er strømsparende, mer miljøvennlig og gir bedre treningsforhold!

Byttet lyspærer – sparte 20.000

Nylig byttet ut vi ut alle lyspærene i Drengsrudhallen i Asker. Hallen er utleid fra Renthall siden 2015.

-Dette er bærekraftig for kunde. Det gir lavere strømforbruk og mindre utskifting av lyskilder, sier Terje Hals, CEO i Renthall.

I 2009 ble det forbud mot glødelamper. Halogenlampen ble da et godt alternativ, men nå blir også disse i større grad erstattet med et enda bedre alternativ – nemlig LED. Og det er bra for både miljø og lommebok.

-Vi ser at flere og flere velger denne løsningen i hallene sine, sier prosjektleder i Plamek, Roger Andersen. Nylig gjorde vi samme jobb på en annen hall i Kongsberg. Der er strømforbruk redusert fra 11,1kW til 4,4kvW. Med fjorårets strømpriser vil det si en reduksjon på ca. 20.000 per år, forteller han.

Bedre lys med LED

Også brukerne av Drengsrudhallen er svært fornøyde med utskiftningen.

-Vi merker en stor forskjell etter lysbytte. Nå er det meget godt lys i hallen, forteller Per Nordli, driftsoperatør i Asker Kommune. -Vi har fått flere positive tilbakemeldinger fra brukere som opplever det samme. Ved å bytte ut lampene har vi ikke bare fått godt lys, det er også umiddelbar tenning av nye lamper, de gamle gasslampene brukte lang tid før alt av lys var på, så dette er helt supert, forteller han.

Spar strøm og miljø

LED-pærer varer lenger enn halogenpærer. Samtidig er energiforbruket til en LED-pære veldig lavt – den bruker kun 10-15 % av energien til en vanlig lyspære. Andre fordeler er at LED avgir mindre varme og du har mulighet til å styre lysene med for eksempel bevegelsesensor.

Vurderer du å bytte ut lampene i din hall? Kontakt oss i dag!

Trenger hallen din andre oppgraderinger? Vi tilbyr blant annet dukskift og etterisolering av plasthall.

Hei, spør oss om det er
noe du lurer på!

Kontakt

Har du spørsmål om leie,
finansiering eller produkter?

Kontakt Lars Erik

På +(47) 40 41 15 44
eller leh@plamek.no