Plamek monterer ny, spektakulær hall i steinbrudd

Fremhevet bilde

I fjor monterte vi denne lydisolerende hallen spesialtilpasset wiresaging av stein til Larvikittblokka og Klåstad steinbrudd i Larvik. Nå er vi snart ferdige med monteringen av enda en hall i steinbruddet som produserer blokkstein til store deler av Norge – og det blir en hall litt utenom det vanlige.

Mange funksjonelle løsninger

Rubbhallen som blir satt opp får en gulvflate på 1770 kvm, og det blir over 10 meter fri høyde under taket. – Hallen ønsker vi stor og romslig så vi får gjort alt av det arbeidet vi skal gjøre på best mulig måte, sier daglig leder i Larvikittblokka, Jan Henrik Hansen. 

Hallen mange funksjonelle løsninger – blant annet får den et integrert vannoppsamling- og rennesystem i gulvet. Hallen blir stor og kommer til å ha plass nok til alt det kunden trenger for å gjøre produksjonen sin enklere. Som 3D-filmen under viser er den spesialtilpasset for å treffe kundens behov, det blir blant annet 10 porter og 4 dører i hallen. Og i taket er det satt opp en 40 tonns traverskran.

Produksjonshall for stein

Høsten 2021 økte Larvikittblokka sin produksjonskapasitet. De begynte med wiresaging av stein, og i den forbindelse trengte de en produksjonshall som var både lydisolerende og temperaturregulerende. Løsningen den gang ble en lydisolerende hall fra Rubbhall. Nå hadde de et ytterligere behov for å utvide. – Vi har investert i nye maskiner og utstyr til produksjon av Larvikittblokka, deriblant en ny stein-knekke som kan knekke blokker fra 20 cm byggehøyde opp til 50 cm. Som produksjonshall nummer to ble Rubbhall også denne gangen et naturlig valg for oss. Vi er så fornøyde med den forrige hallen – både levering og montering, så det var aldri tvil om hvem som skulle levere den neste, sier Hansen.

Larvikitt er Norges nasjonalstein. Larvikittblokka kan benyttes til mye, og brukes ofte til sjøprosjekter som molo, brygge, kaifront og kaianlegg. På land er blokkene ofte brukt som støttemur ved prosjekter innen vei, bane og i parkanlegg. Steinblokkene kan også brukes til flomsikring og terrorsikring. I Larvik har Larvikittblokka produksjon i to steinbrudd; Klåstad og Tvedalen.

Den nye hallen får blant annet:

 • 1770m2 gulvflate
 • Over 10m fri høyde under taket
 • 100mm isolerte vegger
 • 10 porter
 • 4 dører
 • 6 store vinduer
 • 3 singel sager, 1 multiwiresag, 1 steinknekke, renseanlegg
 • Integrert vannoppsamling og rennesystem i gulv
 • LED belysning
 • Luftmixere
 • 40t traverskran

Se den kule 3D-filmen fra hallen her:

Plamek takker for nok et spennende oppdrag. Husk at vi monterer det meste innen haller. Har du behov for montering, vedlikehold eller dukskift på din hall? Her får du mer informasjon om våre tjenester!

Hei, spør oss om det er
noe du lurer på!

Kontakt

Har du spørsmål om leie,
finansiering eller produkter?

Kontakt Lars Erik

På +(47) 40 41 15 44
eller leh@plamek.no