Flyttet hall fra land til vann

Fremhevet bilde

Vi i Plamek flytter alle typer haller. Denne Rubbhallen ble montert på land, før den ble løftet på et offshore-skip av våre kollegaer i England.

Rubbhall har lenge vært en verdensledende leverandør av dukhaller på land. Nå har de laget en spesialdesignet plasthall for vedlikehold og reparasjon av vindturbiner – til havs! Hallen ble montert i England av Rubb UK som har laget en unik løsning for vedlikehold av vindturbin-blader til havs.

Flyttbare haller

Den spesiallagde og flyttbare Rubbhallen er nå på plass på et offshore-skip i Nordsjøen etter å ha blitt løftet på plass av en 1000-tonns kran. Hallen ble nemlig montert på land, og via kran ble den løftet om bord til offshore-skipet som fraktet den ut til en vindturbin-park utenfor kysten av Kent i England. 

– Hallen ble spesiallaget på forespørsel fra et selskap som leverer reparasjonsløsninger for offshoreindustrien, sier eier av Rubb Industries Finn Atle Haldorsen. Det var på en direkte forespørsel fra dette selskapet at hallen ble spesialkonstruert.  -Det aktuelle selskapet leverer løsninger for offshoreindustrien via skip, så utfordringen her var å lage en hall stor nok for vindturbiner, stående på skip, forteller Haldorsen. Etter tett samarbeid med Rubbhall og montasjeteamet ble det laget en løsning som gjør det mulig å vedlikeholde og reparere turbin-bladene om bord på spesialskipet – langt ute i Nordsjøen. 

Tilsvarende oppdrag i Norge

Det er ikke laget noe tilsvarende i Norge enda, men Haldorsen mener at dette er et marked i utvikling.

– Vi i Rubbhall og Plamek er klare for å gjøre tilsvarende oppdrag her til lands når som helst, sier han. – Det er en av de store fordelene med Rubbhall – det er svært fleksible haller! Og med våre dyktige fagfolk med uslåelig erfaring får vi til det meste, avslutter han.

Vi monterer og flytter alle typer haller. Kontakt oss for mer informasjon!   

Hei, spør oss om det er
noe du lurer på!

Kontakt

Har du spørsmål om leie,
finansiering eller produkter?

Kontakt Lars Erik

På +(47) 40 41 15 44
eller leh@plamek.no